Touching Treasures

Touching Treasures

Boeken, prenten, en foto’s zijn er natuurlijk om te lezen of te bekijken. Maar ze zijn zoveel meer.
Een miniatuur, verscholen achter een gordijntje, een opgevouwen fragment uit een heilig boek, gedragen als een amulet, of een portret van een geliefde, verrijkt met een haarlok of gedroogde bloemen: het zijn objecten die kunnen ontroeren en een verhaal vertellen dat uitstijgt boven de inhoud van tekst of beeld. Er valt van alles te ontdekken aan boeken, handschriften en afbeeldingen: verborgen inhoud, beweegbare onderdelen, pop-up voorstellingen. Dit is het onderwerp van de tentoonstelling Touching Treasures, voor wie niet van lezen alleen houdt…

De materiële vorm van de voorwerpen uit de bijzondere collecties die u hier ziet, schijnt een ander licht op hun betekenis en waarde. Ze zijn bijzonder om verschillende redenen. De objecten hebben fysieke kenmerken die laten zien hoe makers of gebruikers een emotionele connectie met het voorwerp hebben, of de materiële vorm is een toegevoegde bron van informatie. Ten slotte vraagt de driedimensionaliteit van sommige werken een interactie die alleen met het echte object mogelijk is.

Open: maandag t/m vrijdag 8.30-24.00 uur, op zaterdag en zondag 10.00-23.00 uur (toegang gratis). Gesloten of feestdagen.

N.B.! Openingsuren in de periode 9 juli-19 augustus: ma-vrij 8.30-18.00 uur, op zaterdag 13.00-17.00 uur. Zondag gesloten.

Touching Treasures do 7 jun
zo 9 sep

Informatie

Delen