Partners

Logo staand

Universiteit Leiden

De Universiteit Leiden is de oudste universiteit in Nederland, opgericht op 8 februari 1575. Het devies van de universiteit luidt Praesidium Libertatis, bolwerk van de vrijheid. De Universiteit Leiden behoort tot de kopgroep van de Europese onderzoeksuniversiteiten. Binnen en buiten de universiteit worden de volgende kernwaarden uitgedragen: vrijheid van geest, denken en meningsuiting; ongebonden ontwikkeling van de wetenschap; verantwoordelijkheid jegens de samenleving en integriteit.

www.leidenuniv.nl

Logo UB

Universitaire Bibliotheken Leiden

De Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) is partner voor onderzoekers, docenten en studenten van de Universiteit Leiden waar het gaat om de omgang met wetenschappelijke informatie. De UBL doet dit door het beschikbaar stellen, toegankelijk maken en beheren van de wetenschappelijke informatie ten behoeve van onderwijs en onderzoek. Dat omvat zowel de wetenschappelijke informatie als bron – als input – voor onderzoek en onderwijs, als de wetenschappelijke output van onderzoekers en studenten.

bibliotheek.leidenuniv.nl

Leidengolbal.jpg

Leiden Global

In Leiden Global bundelen Leidse onderzoeksinstellingen en musea hun wetenschappelijke en educatieve kennis op het gebied van ‘Global and Area Studies’

www.lgi.leiden.edu

 

SCALIGER

Scaliger Instituut

Het Scaliger Instituut is opgericht door de Universitaire Bibliotheken Leden (UBL) en de Faculteit der  Geesteswetenschappen bij het 425-jarige bestaan van de Universiteit Leiden in het jaar 2000. Het instituut heeft als doel om het gebruik van de Bijzondere Collecties van de UBL in onderzoek en onderwijs te stimuleren en faciliteren. Op onderzoeksgebied geschiedt dit door het initiëren van studieprojecten, het organiseren van lezingen en symposia, het publiceren van onderzoeksresultaten en het verlenen van beurzen, waaronder de Scaliger, Brill, Elsevier en Van de Sande fellowships, aan (gast)onderzoekers.

bibliotheek.leidenuniv.nl/bijzondere-collecties/scaliger-instituut

 

LUP

Leiden University Press

Leiden University Press (LUP) is een internationale universitaire uitgeverij. LUP geeft boeken, tijdschriften en referentiewerken uit, zowel in druk als digitaal. Alle publicaties zijn peer-reviewed. LUP richt zich o.a. op die disciplines die ook de profileringsgebieden voor onderzoek zijn van de Universiteit Leiden.

www.lup.nl

 

MNL

Maatschappij der Nederlandse Letterkunde

De Maatschappij der Nederlandse Letterkunde, gevestigd te Leiden, werd in 1766 opgericht als een vereniging van letterkundigen, taalkundigen en historici. Zij heeft als doelstelling de beoefening van de betreffende disciplines in hun onderlinge samenhang te bevorderen.

www.mijnedlet.nl

 

Studium Generale

Studium Generale is het platform van de Universiteit Leiden waar wetenschap zich presenteert voor een breed publiek. Naast veel talent van buitenaf zet Studium Generale docenten en onderzoekers van de Universiteit Leiden in het licht, waardoor onze activiteiten het visitekaartje vormen van onderwijs en onderzoek aan deze universiteit.

www.studiumgenerale.leidenuniv.nl

 

hovo diapos blauw

HOVO

Het HOVO van de Universiteit Leiden biedt colleges op universitair niveau voor mensen van vijftig jaar en ouder. Er zijn collegereeksen op het gebied van de geesteswetenschappen, de sociale wetenschappen en de natuurwetenschappen. Deelnemers betalen per collegereeks.

www.onderwijs.leidenuniv.nl/hovo

 

lucaslogo3 GROOT KLEUR

Leiden University Centre for the Arts in Society (LUCAS) staat voor baanbrekend en interdisciplinair onderzoek met betrekking tot de relaties tussen cultuur en maatschappij. LUCAS houdt zich bezig met het onderzoek van literatuur, cultuur, kunst, film en media in brede zin.

http://www.hum.leidenuniv.nl/lucas/

 

Hortus

Hortus Botanicus Leiden

De Hortus botanicus Leiden, oudste botanische tuin van Nederland (sinds 1590) is levend museum en een groene oase in historisch centrum van Leiden.

www.hortusleiden.nl

 

logo_RMO_logo_CMYK_300dpi

Rijksmuseum van Oudheden

Het Rijksmuseum van Oudheden is het nationale centrum voor archeologie, waar jong en oud kan genieten van de beschavingen uit het oude Egypte en het Nabije Oosten, de Griekse en Romeinse wereld en het vroege Nederland.

http://www.rmo.nl/

 

IIAS_logo [Converted]

International Institute for Asian Studies

IIAS is a research institute based in Leiden. It encourages the multidisciplinary and comparative study of Asia and, acting as a national, European and global mediator, actively promotes national and international cooperation. IIAS facilitates fellowships and research, and organises workshops, conferences, as well as public lectures. IIAS welcomes all Asia-related research, channelling most of its activities through three clusters – Global Asia, Asian Cities and Asian Heritages

http://www.iias.nl/

 

 Print
Naturalis after dark

Naturalis after dark: interdisciplinaire events voor volwassenen waarin natuur, kunst, filosofie, literatuur, strips, film en wetenschap worden gemixt tot 1 geheel.

http://www.naturalisafterdark.nl/

 

science-cafe-leiden

Science Café Leiden

Zin om meer te weten te komen en in discussie te gaan over actuele, controversiële of grensverleggende onderwerpen in de wetenschap? Onder het genot van een drankje en muziek, in een informele sfeer? Dan is Science Café Leiden iets voor jou. Niet alleen voor wetenschappers!

www.sciencecafeleiden.nl

 

RAP

Rijnlands Architectuur Platform

Rijnlands Architectuur Platform (RAP) is een onafhankelijke non-profit organisatie die zich inzet om een breed publiek te informeren, enthousiast te maken voor en te betrekken bij ontwikkelingen op het gebied van architectuur in de regio Rijnland.

http://www.rapsite.nl/

 

untitled

BplusC

In 2008 zijn Bibliotheken Leiden & Leiderdorp, Leidse Volksuniversiteit K&O, Het Leidse Volkshuis, Muziekschool Leiden en Omstreken samen verder gegaan onder de naam Bibliotheek plus Centrum voor kunst en cultuur, kortweg BplusC.

BplusC is een dynamische organisatie die iedereen in Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Wassenaar een mooi, veelzijdig en compleet aanbod biedt. Onder het motto ‘een leven lang leren’ zorgen wij voor een programma vol kennis, ontwikkeling, maatschappij, kunst en cultuur.

www.BplusC.nl

logo_2198

Ars Aemula Naturae

ARS (opgericht in 1694) is een vereniging van beeldend kunstenaars en beheert een eigen galerie en een academie waar jaarlijks ongeveer 450 cursisten, overwegend amateurs, lessen volgen. In de ARS-galerie vinden ieder jaar 8-10 exposities plaats van leden en niet-leden.

http://www.arsaemula.nl

 

LLL_logo_klein

Stichting Leids Literair Landschap

Het LLL is in 2014 opgericht om verschillende literaire organisaties in Leiden te verenigen, zodat er één aanspreekpunt is voor derden en de deelnemende partijen één overkoepelend communicatiekanaal hebben. De opzet is uitdrukkelijk dat de verschillende partijen hun eigen onafhankelijkheid bewaren en hun eigen projecten blijven uitvoeren. De SLLL kan eventueel suggesties en voorstellen doen aan betrokken partijen, assisteren bij het verkrijgen van subsidies en zij kan literaire evenementen of festivals in Leiden (mede)organiseren.

http://www.uitgeverijdemuze.nl/leids-literair-landschap/

 

stockum_logo

Van Stockum Boekverkopers

www.vanstockum.nl

logo_kooyker

Boekhandel Kooyker

Boekhandel Kooyker is een eigentijdse boekhandel met een aantrekkelijk assortiment, vakkundig geselecteerd, met liefde uitgepakt en gepresenteerd. Naast ‘boekhandel’ heeft Kooyker ook een culturele functie. Er worden er veelvuldig evenementen georganiseerd. Dit varieert van lezingen, interviews, ontmoetingen met schrijvers tot muzikale optredens. Alles waardoor een mens in vervoering kan raken.

www.kooyker.nl

 

Sidestone_web

Sidestone Press

Sidestone Press is een jonge, Leidse, academische uitgeverij door en voor wetenschappers. Onze boeken zijn wereldwijd te koop, onder andere bij Podium071-partner Van Stockum Boekverkopers, maar ook gratis online te lezen via onze e-library. Wij vinden dat wetenschap voor iedereen, overal toegankelijk moet zijn.

www.sidestone.com

 

lssg_logo_black

De Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal 

De Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal: al meer dan 300 jaar het culturele hart van de stad. Met jaarlijks meer dan 300 bijzondere voorstellingen en concerten op wereldniveau. Daarnaast zijn deze twee podia ook een plek voor evenementen, debatten, theatercolleges en educatie.

leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl

 

Logo Leiden

Leiden, stad van ontdekkingen

Ontdek Leiden, Stad van Ontdekkingen. De stad van cultuur, historie en kennis.

www.leiden.nl