Historische Verhalen

Op zondag 18 februari om 14.30 uur bent u bij Van Stockum Boekverkopers Leiden van harte welkom voor een presentatie rondom de nieuwe bundel Historische Verhalen – 20 korte geschiedenisverhalen.

 In het kader van de Week van het Korte Verhaal zullen verschillende auteurs van verhalen uit de bundel een stukje voorlezen. Daarnaast dragen ook twee auteurs uit andere Historische Verhalenbundels voor uit hun werk.

Deze verhalenbundel behelst een diverse verzameling van twintig korte geschiedenisverhalen. Niet alleen zijn de vertellingen geschreven door meerdere auteurs, ook spelen de verschillende verhalen zich af in meerdere tijdvakken. Zo lees je bijvoorbeeld over de politieke strubbelingen van paus Bonifatius VIII in de dertiende eeuw, over de heldendaden van de Zweedse koning Karel XI en over de laatste dagen van de Romeinse keizer Vitellius. De vertellingen zijn gebaseerd op uitgebreid historisch onderzoek, waarbij de auteurs een menselijk verhaal toevoegen aan de harde feiten uit de geschiedenisboeken.

Toegang: Gratis

Aanmelden: leidenwinkel@vanstockum.nl

Historische Verhalen zo 18 feb
14:30