Het leven deugt


Op zondag 28 januari, ter gelegenheid van de Poëzieweek, bezoekt dichter Anton Korteweg Van Stockum Boekverkopers Leiden. Korteweg zal vanaf 14.30 uur onder andere voordragen uit de bundel Het leven deugt. Althans op onderdelen, die in het najaar van 2017 verscheen. Verder vertelt hij over zijn dichtproces.

 In Het leven deugt. Althans op onderdelen schetst Anton Korteweg met lichte pen een melancholiek doch vrolijk beeld van zijn jeugd, de tellende ouderdom en alles daartussenin. Leuker kan Anton Korteweg het nu al dertien bundels lang niet maken. Want het leven mag dan wel op onderdelen deugen, als geheel blijft het te wensen overlaten.

Anton Korteweg (Zevenbergen, 1944) debuteerde in 1971 bij Meulenhoff en publiceerde sindsdien twaalf dichtbundels en enkele bloemlezingen. In 2015 verscheen Ouderen zijn het gelukkigst en alle andere gedichten van 1971 tot nu, twee jaar later Het oog van de dichter, een bundel over schilderijgedichten. Korteweg was van 1979 tot 2009 directeur van het Letterkundig Museum.

 

Toegang: Gratis

Aanmelden: leidenwinkel@vanstockum.nl

Het leven deugt zo 28 jan
14:30