Fossielenwandeling

Stadswandeling onder leiding van Jelle Reumer. Reumer zal de wandeling leiden langs diverse voorbeelden van fossielen die overal in stoepen en muren te vinden zijn, waaronder enkele mooie exemplaren in onze eigen winkel. De wandeling begint om 14.30 uur en zal ongeveer een uur duren.

 Aanleiding voor de stadswandeling is het verschijnen van het nieuwe boek van Jelle Reumer: Natura morte. Een volkleurige gids langs de fraaiste fossielen van Nederland. Ook het eerder gepubliceerde Kijk waar je loopt! biedt een mooie basis voor de wandeltocht. In het boek vraagt Reumer de lezer om de stedelijke omgeving met andere, betere ogen te bezien. Hij vestigt de aandacht op wat zich voor onze neus, op straat, in plaveisel, muren en gebouwen aan schitterende straatfossielen met het blote oog is waar te nemen.

Jelle Reumer (1953) is als hoogleraar vertebratenpaleontologie verbonden aan de Universiteit Utrecht. Hij is vaste medewerker van dagblad Trouw, draagt regelmatig bij aan het radio- en televisieprogramma Vroege Vogels, en aan het KennisCafé, een maandelijkse productie van de Volkskrant, de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen en het Amsterdamse Nemo Science Museum.

Let op: aanmelden is niet meer mogelijk.

Fossielenwandeling zo 25 mrt
14:30