Beminnen

Tijdens de Maand van de Filosofie bezoekt bezoekt Marli Huijer op donderdag 26 april Van Stockum Boekverkopers Leiden om een lezing te geven over haar nieuwe uitgave Beminnen, een pamflet in de Nieuw Licht-serie. Huijer zal vertellen over seksuele vrijheid, liefde en identiteit. Is het tijd voor een nieuwe seksuele revolutie?

 Beminnen is een pamflet in de serie Nieuw Licht. Filosoof Marli Huijer bestudeert in Beminnen de ideologie van de seksuele vrijheid. Hebben we sinds de revolutie van de jaren zestig werkelijk aan vrijheid gewonnen? Onophoudelijk vertellen we of we homo, hetero, poly-amoureus, happy single of monogaam zijn. Mensen en culturen die er anders over denken, willen we bekeren tot onze vrijheid. Aandacht voor hoe we beminnen en of we er wel van genieten, is er nauwelijks.

De Franse denker Michel Foucault vond dat het accentueren van de seksuele gerichtheid de vrijheid niet vergroot, maar juist beperkt. Filosoof Marli Huijer herleest zijn Geschiedenis van de seksualiteit en vraagt zich af hoe te beminnen zonder je in een identiteit vast te leggen. In Beminnen pleit Marli Huijer voor een nieuwe seksuele revolutie.

Marli Huijer (1955) was van 2015 tot 2017 Denker des Vaderlands. Ze is hoogleraar filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en schreef een groot aantal filosofieboeken.

Toegang: Gratis; Aanmelden: leidenwinkel@vanstockum.nl

Beminnen do 26 apr
19:30

Informatie

Delen